Laboratoriopäällikkö / Laboratory Chief

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi

Haemme joukkoomme laboratoriopäällikköä vastaamaan Lääketieteen ja terveysteknologian tiedekuntamme laboratorioiden toiminnasta ja kehittämisestä ja tarjoamme näköalapaikan alan tutkimukseen.  

Tiedekuntamme on monialainen biolääketieteen tekniikan, bioteknologian, lääketieteen ja terveysteknologian tutkimuksen ja opetuksen korkeatasoinen yksikkö. Teemme kansainvälisesti merkittävää perus- ja soveltavaa tutkimusta. Tiedekunta koostuu noin 100 tutkimusryhmästä ja 500 tutkijasta, joita laboratoriomme palvelee. Tehtävä sijoittuu tiedekunnan laboratoriopalveluihin, joka koostuu noin 60 työntekijästä ja käsittää erilaisia tutkimuslaboratorioita aina genomi- ja solututkimuksesta biokuvantamiseen ja mikro- ja nanovalmistuksen puhdastiloihin. 

Tehtävänkuvaus

Työsi koostuu laboratorioidemme hallintoon, johtamiseen ja kehittämiseen liittyvistä tehtävistä esimerkiksi talouden, henkilöstöhallinnon, infrastruktuurin, tilojen, palvelujen ja työtapojen osalta.

Vastaat laboratoriotoiminnan organisoinnista ja budjettiesityksistä. Seuraat ja huolehdit, että laboratoriohenkilöstön osaaminen ja mitoitus sekä laboratoriotyön infrastruktuuri vastaavat tutkimusprojektien muuttuvia tarpeita. 

Vastuullasi on tilojen, laitteiden ja toimintatapojen ylläpidon ja kehittämisen organisointi. Hoidat esimerkiksi laiteinvestointien pitkän tähtäimen suunnittelua, huoltojen suunnittelua sekä budjetointia. Myös laboratoriolaitehankinnat ja laitehuoltosopimukset kuuluvat tehtäviisi. Valmistelet sopimuksia ja lasket kustannuksia liittyen tutkimuspalveluiden myyntiin ja tilojen sekä laitteiden vuokraukseen ulkopuolisille tahoille. Käsittelet kansainvälisten kynnysarvon ylittävät laboratoriotarjoukset. Pääset esittelemään laboratorioiden tiloja ja toimintaa kotimaisille ja kansainvälisille vierailijoille.

Vastaat tiedekuntamme laboratorioiden työturvallisuuden, perehdyttämisen ja kouluttamisen kehittämisestä. Verkostoidut ja teet yhteistyötä muiden tiedekuntien laboratorioiden kanssa. Viestit palveluistamme yliopiston sisäisille ja ulkoisille sidosryhmille.

Edellytykset

Edellytämme tohtorin tutkintoa tai tieteellistä jatkotutkintoa soveltuvalta alalta, sekä osaamista tiedekunnan tutkimusaloilta.

Sinulla on ymmärrystä ja kokemusta erilaisista laboratorioympäristöistä ja niiden toimintakulttuureista. Hallitset syvällisesti tutkimustyön ja sinulla on siitä kokemusta. Pystyt hahmottamaan laboratoriotyömme suuntaviivat ja tekemään päätöksiä laboratoriotyön kehittämiseksi. Sinulla on johtamiskokemusta sekä kokemusta esihenkilötyöskentelystä. 

Osaat suomea ja englantia sujuvasti.  Lisäksi odotamme hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Tarjoamme

Tarjoamme mielenkiintoisen ja vastuullisen työtehtävän sekä innostavan ja tieteellisesti orientoituneen työyhteisön tuen. Tampereen yliopisto tarjoaa työntekijöilleen monia etuja, kuten työterveyspalvelut, joustavat työajat, hyvät liikuntamahdollisuudet ja edullisen ruokailun kampuksilla. Lue lisää työskentelystä meillä:  www.tuni.fi/toihin 

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen muun henkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tehtävän alustava vaativuustaso on 10-13. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa.

Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja se täytetään sopimuksen mukaan alkusyksystä 2022. Tehtävään sovelletaan työsopimuslain mukaista koeaikaa.

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy 7.8.2022 klo 23.59.

Mikäli haluat keskustella tehtävästä, voit sopia sopivan ajan sähköpostitse professori Jari Hyttisen kanssa (jari.hyttinen@tuni.fi).

Hakuaika alkaa: 03.06.2022 10:00Hakuaika päättyy: 07.08.2022 23:59

Jaa ilmoitus