Tutkijatohtori (ALL-YOUTH-hanke)

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat korkeakouluyhteisön, joka uskoo ihmiseen ja tieteeseen. Tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan huippuosaajat muuttavat maailmaa Suomen toiseksi suurimmassa monitieteisessä ja innostavassa tutkimus- ja oppimisympäristössä.

Haemme tutkijatohtoria ALL-YOUTH-hankkeeseen

Tampereen yliopiston Johtamisen ja talouden tiedekunnassa on haettavana tutkijatohtorin määräaikainen tehtävä ajalle 1.10.2019 - 31.12.2020.

Tehtävä liittyy Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittamaan monitieteiseen ALL-YOUTH-hankkeeseen, jossa yhtenä teemana on lainvalmistelun kehittäminen ja nuorten osallistumisjärjestelmien uudistaminen. Tutkimus kytkeytyy Kestävän kasvun avaimet ohjelman tavoitteeseen, jossa lisätään nuorten voimavarojen mukaan ottamista kestävän kehityksen mukaiseen yhteiskuntaan. Nuoret ovat entistä paremmin mukana tuottamassa tietopohjaa päätöksenteolle mm. osallistumalla lainvalmistelun kuulemisiin ja mukana vahvistamassa oikeusvaltiota. Lisätietoa projektista: www.allyouthstn.fi

Tehtävänkuvaus

Tutkijatohtorin tehtävänä on toimia ALL-YOUTH-hankkeen oikeudellisten esteiden ratkaisuja tutkivassa työpaketissa tutkijana. Tutkimme mm. erilaisten nuorisoystävällisten kuulemismallien kehittämistä osana lainvalmistelun tietopohjan vahvistamista. Työ edellyttää kykyä analysoida oikeudellista aineistoa ja hyödyntää myös muita yhteiskuntatieteiden tutkimusmetodeja. Työ edellyttää vuorovaikutusta ministeriöiden (mm. OM, OKM, YM, MMM) suuntaan ja erityisesti lainvalmistelusta vastaavien virkamiesten kanssa. Tärkeää on myös, että tieto kuulemismalleista leviää käyttäjille. Tämän vuoksi tutkijatohtorille on keskeistä yhteistyö mm. rehtorien, opettajien, nuorisojärjestöjen ja nuorisotyöntekijöiden kanssa. ALL-YOUTHin työskentelyyn kuuluu monitieteinen tutkimusyhteistyö muiden työpakettien kanssa mm. hyödyntämällä digitaalisia ratkaisuja kuulemisen edistämiseksi. Tutkimushankkeessa kehitetään myös klinikka-tyyppistä yliopisto-opetusta, joten tutkijatohtori on mukana lainvalmistelun opettamisessa.

Edellytykset

Tutkijatohtorin tehtävään valittavalta edellytetään soveltuvaa tohtorin tutkintoa, kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja kykyä antaa korkeatasoista tutkimukseen perustuvaa opetusta ja ohjausta. Oikeudellisiin kysymyksiin, lainsäädäntöön, lainvalmisteluun ja ihmisoikeuksiin sekä nuoriin ja koulutukseen kohdistunut tutkimuskokemus katsotaan eduksi. Lisäksi tehtävässä edellytetään erittäin hyvää suomen ja englannin kielen taitoa sekä hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja.

Tarjoamme

Tehtävä täytetään määräajaksi 1.10.2019–31.12.2020 tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä sovelletaan työsopimuslain mukaista koeaikaa. 

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tehtävän alustava vaativuustaso on 5. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa.

Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä aktiivisessa ja innovatiivisessa työyhteisössä. Henkilöstöetuihimme kuuluvat mm. joustavat työskentelymahdollisuudet, edulliset kampusravintolat kaikilla kampuksilla sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. 

Hakuohjeet

Jätä hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy maanantaina 23.9.2019 klo 23.59.

Liitä hakemukseesi (yhtenä pdf-tiedostona): 

Haastattelemme kärkihakijat sekä käytämme tarvittaessa apuna muita työkaluja tehtävään soveltuvan henkilön löytämiseksi.

Lisätietoja

Professori Jukka Viljanen, jukka.viljanen@tuni.fi, p. 040 190 1268

Lue lisää työskentelystä meillä: www.tuni.fi/toihin


Hakuaika alkaa: 03.09.2019 16:50Hakuaika päättyy: 23.09.2019 23:59