Tutkimusavustaja (Kokemuksen historian huippuyksikkö)

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. 

Tampereen yliopiston Yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa on haettavana tutkimusavustajan kolmen (3) kuukauden määräaikainen tehtävä.

Tutkimusavustajan tehtävät sijoittuvat Historian oppialan yhteydessä toimivaan Kokemuksen historian huippuyksikköön

Tehtävänkuvaus

Tutkimusapulaisen tehtäviin kuuluvat aineistohankinnan tehtävät Kansalliskirjaston digitaalisista sanoma- ja aikakauslehtikokoelmista https://digi.kansalliskirjasto.fi/. Työtehtävänä on digitaalisten lehtiartikkelien kerääminen tietokantaan.

Edellytykset

Tehtävässä edellytetään historian opintoja. Historian alan kandidaatintyön suorittaminen katsotaan eduksi. Tärkeimmät tehtävässä tarvittavat valmiudet ovat analyyttisyys, järjestelmällisyys sekä kyky itsenäiseen työskentelyyn. Hakijalle eduksi on aito kiinnostus tutkia (esimerkiksi tulevissa opinnäytetöissä) 1800-luvun yhteiskuntaa suomalaisten sanomalehtiaineistojen kautta. Eduksi lasketaan myös 1800-luvun lehdistössä käytetyn fraktuura-fontin sujuva lukutaito tai valmius omaksua se nopeasti. Työn sujuva tekeminen edellyttää perustason tietokonetaitoja.

Tarjoamme

Tehtävä täytetään määräaikaisesti ajalle 1.10.–31.12.2019. Tehtävässä on 1 kuukauden koeaika.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen muun henkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tehtävän alustava vaativuustaso on 3-4. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa.

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä lomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta).  Hakuaika tehtävään päättyy 19.9.2019 klo 23.59.

Hakemukseen tulee liittää motivaatiokirje, ansioluettelo ja kopio opintorekisteriotteesta.

Lisätietoja tehtävästä antaa:

tutkijatohtori Heikki Kokko, heikki.kokko(at)tuni.fi, puh: 050 318 6127

Hakuaika alkaa: 04.09.2019 12:00Hakuaika päättyy: 19.09.2019 23:59