Väitöskirjatutkija Etairos-tutkimusryhmään

Etairos-tutkimusryhmä etsii väitöskirjatutkijaa


Tehtävänkuvaus 

Väitöskirjatutkijan tehtävät sijoittuvat Suomen Akatemian Strategisen Tutkimuksen Neuvoston tutkimusprojektiin 'Ethical AI for the Governance of Society.

ETAIROSin tavoitteet ovat 1) kehittää teoreettisesti ja empiirisesti perusteltu lähestymistapa tekoälyn ja sen yhteiskunnallisten vaikutusten kehityksen ja käytön ohjaamiseen; 2) tuoda esiin uudenlainen tietämys tekoälyn eettisen ja vastuullisen käytön kontekstikohtaisista haasteista, mahdollisuuksista ja esteistä; 3) tuottaa testattuja suunnittelu- ja koneopetusprosesseja eettiselle tekoälylle, 4) tuottaa empiirisesti perusteltuja hallintotapoja ja -käytäntöjä tekoälyn käyttöön.

ETAIROS on Tampereen, Helsingin, Jyväskylän ja Turun yliopistojen sekä VTT Oy:n yhteinen tutkimushanke, jossa työskentelee monialainen tutkijajoukko tietojenkäsittelyn, filosofian (sosiaalietiikan) , tilastotieteen (koneoppimisen), oikeustieteen, kognitiotieteen, hallintotieteen ja yhteiskuntatieteen aloilta. Väitöskirjatutkija sijoittuu hallintotieteen tutkijaryhmään, jossa keskitytään erityisesti tekoälyyn ja etiikkaan liittyvään hallintaan (Governance)

Kokemuksesi ja kiinnostuksesi mukaan keskityt työssäsi esimerkiksi seuraaviin aihealueisiin:

 • Governance ja tekoäly

 • Etiikka julkisessa hallinnossa

 • Julkisen ja yksityisen sektorin yhteistyö

  Lisätietoja Etairos hankeesta: 

  https://www.etairos.fi/

  Edellytykset

  Väitöskirjatutkijan tehtävään valittavalta edellytetään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa sekä tutkinnon suorittamisen yhteydessä tai muutoin osoitettua kykyä ja motivaatiota tohtorintutkinnon suorittamiseen. 

  Haettavalta väitöskirjatutkijalla on oltava tai hänen tulee hakea oikeutta suorittaa tohtorintutkinto Tampereen yliopistossa. Tutustuthan erikseen ohjeisiin, miten haetaan tohtorikoulutukseen: https://www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/koulutustarjonta/tohtoriohjelmat.

  Saatekirje, jossa kerrot miksi haet tehtävää ja esittelet sinua kiinnostavat tutkimusaiheet (enintään 3 sivua)

  Lisäksi vaaditaan

  Tutkijalta edellytetään sekä suomen että englannin kielen taitoa, koska tutkimushankkeen raporteissa ja julkaisuissa käytetään kyseisiä kieliä.

  Valinnan perusteena on hakijan tieteellinen lupaavuus, jota arvioidaan esitetyn tutkimus- ja opintosuunnitelman ja aikaisemmissa opinnoissa osoitetun menestyksen perusteella.

  Tarjoamme 

  Väitöskirjatutkijan määräaikainen tehtävä kestää 32 kuukautta. Työ alkaa 2.1.2020 tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä on 6 kk koeaika. 

  Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Tehtävän alustava vaativuustaso on 2-4. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. 

  Henkilöstöetuihimme kuuluu mm. joustavat työskentelymahdollisuudet, edulliset kampusravintolat ja kahvilapalvelut kaikilla kampuksille sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Lue lisää työskentelystä meillä (www.tuni.fi/toihin) 

  Kutsumme sinut osaksi energistä, aktiivista ja aidosti kansainvälistä tutkimusyhteisöä. Arvostamme poikkitieteellisyyttä, sillä se tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa tutkimusverkostoa ja avaa mahdollisuuksia uusille näkökulmille ja ajatuksille, joilla voi ratkoa monimutkaisia tutkimuskysymyksiä ja siten saavuttaa uraauurtavia tutkimustuloksia. Olemme sitoutuneet korkeatasoiseen tieteelliseen tutkimukseen ja erinomaiseen tohtorikoulutukseen.

  Hakuohjeet 

  Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy 22.11.2019 klo 23:59

  Liitäthän hakemukseesi vain seuraavat liitteet: 

 • Ansioluettelo

 • Tutkimussuunnitelma ja opintosuunnitelma (sisältäen arvion väitöskirjan valmistumisaikataulusta)

 • Mahdollinen julkaisuluettelo osana ansioluetteloa

 • Kopio viimeisimmästä korkeakoulututkinnosta sisältäen opintosuoritusrekisteriotteen 

  Lisätietoja: 

  Professori Jari Stenvall, jari.stenvall@tuni.fi, puh 040 828 4350


Hakuaika alkaa: 04.11.2019 10:00Hakuaika päättyy: 22.11.2019 23:59