Projektitutkija tai tutkimusapulainen (web-ohjelmointi, uudet digitaaliset palvelut nuorison osallistamiseen)

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat korkeakouluyhteisön, joka uskoo ihmiseen ja tieteeseen. Tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan huippuosaajat muuttavat maailmaa Suomen toiseksi suurimmassa monitieteisessä ja innostavassa tutkimus- ja oppimisympäristössä.

Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnassa on haettavana projektitutkijan tai tutkimusapulaisen (web-ohjelmointi) määräaikainen 6 kuukauden mittainen tehtävä. 

Tehtävä

Haemme web-ohjelmoinnin taitajaa noin 6 kuukautta kestävään työsuhteeseen toteuttamaan nuorille (16-25 v) suunnattua, web-pohjaista yhteisöpalvelua erityisesti mobiiliselaimelle. Tehtäviisi kuuluu verkkopalvelun tekninen toteutus ja palvelun ylläpito. Tehtävään voi sisältyä myös avustamista tutkimuksen toteutuksessa, kun yhteisöpalvelua testataan käyttäjien kanssa. Työskentelet ryhmässä, johon kuuluu graafinen suunnittelija ja tutkijoita, mutta ohjelmointityö vaatii sinulta itsenäistä otetta.

Työssäsi jatkat olemassa olevan verkkopalvelun kehitystyötä. Toteutuksessa käytetään seuraavia ohjelmointikieliä/tekniikoita:

     - HTML/CSS/JavaScript
     - NodeJS
     - Linux
     - Git

Tehtäväsi liittyy Strategisen Tutkimusneuvoston rahoittamaan hankkeeseen ”ALL-YOUTH – kaikki nuoret haluavat määrätä elämästään”. Hankkeessa tutkitaan, miten mahdollisimman monenlaiset nuoret voivat olla määrittämässä sitä, mitä yhteiskunnassa tapahtuu. Hanke on monialainen yhteistyöhanke, ja TAU:n tutkimuksen tavoite on kehittää uusia digitaalisia palveluita nuorille. Palveluiden suunnittelu tapahtuu yhteistyössä nuorten kanssa, ja niiden tavoitteena on osallistaa nuoria esim. lainsäädännön valmisteluun. Kehitettävissä digitaalisissa palveluissa on tarkoitus hyödyntää mm. pelillisyyden ja houkuttelevuuden suunnitteluperiaatteita. Tavoitteena on saada kehitettävät palvelut oikeaan käyttöön nuorille eri puolilla Suomea.

Edellytykset

Tehtävä vaatii hyvää suomen kielen taitoa ja soveltuu sekä opiskeleville (tutkimusapulainen) että opintonsa päättäneille (projektitutkija). Eduksi katsotaan, jos sinulla on aikaisempaa kokemusta responsiivisten verkkopalveluiden toteuttamisesta mobiiliselaimille. Lisäksi kokemus saavutettavien verkkopalveluiden suunnittelusta tai toteutuksesta katsotaan eduksi.

Tarjoamme

Olet osa ihmiskeskeisen teknologian tutkimustiimiä, joka keskittyy käyttäjäkokemuksen tutkimukseen ja uusien teknologioiden ja digitaalisten sovellusten suunnittelututkimukseen Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella.

Tehtävä on kokoaikainen, mutta osa-aikaisuus on myös mahdollista. Tehtävä täytetään 6 kuukauden määräajaksi joulukuusta 2019 tai tammikuusta 2020 alkaen. Tehtävässä noudatetaan yhden kuukauden koeaikaa.

Palkkaus perustuu tehtävien vaativuuteen ja henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaan. Projektitutkijan tehtävät sijoittuvat opetus- ja tutkimushenkilökunnan vaativuustasokartan vaativuustasoille 2-4 ja tutkimusapulaisen tehtävät vaativuustasolle 1. Tehtäväkohtaisen palkanosan maksamisen lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa, joka tutkimusapulaisilla perustuu opintopisteisiin ja projektitutkijalla kokemukseen ja osaamiseen.

Hakuohjeet

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy 8.12.2019 klo 23.59. 

Hakemukseen tulee liittää (mieluiten pdf-muodossa):

 - saate-/motivaatiokirje
 - CV
 - opintorekisteriote (jos olet opiskelija)
 - mahdollisia työnäytteitä/portfolio

Hakuaikaa on jatkettu 8.12.2019 saakka!

Lisätietoja tehtävästä antaa: 

Tutkijatohtori Jari Varsaluoma, jari.varsaluoma@tuni.fi, p. 040-8490856

Hakuaika alkaa: 13.11.2019 12:12Hakuaika päättyy: 08.12.2019 23:59