Sähkö- tai automaatioinsinööri energiajärjestelmälaboratorion kehitykseen


Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi


Tule Tampereelle luomaan uutta! Haemme sähkötekniikan alueelle Sähkö- tai automaatioinsinööriä energiajärjestelmälaboratorion kehitykseen määräaikaiseen työsuhteeseen. 


Tehtävänkuvaus

Etsimme sähkötekniikkaa hyvin tuntevaa henkilöä, jota kiinnostaa rakentaa ainutlaatuisia sähkö- ja tietotekniikkaa yhdistäviä järjestelmiä. Työ digitaalisen sähköistyvän infrastruktuurin RTDS- ja mikroverkkolaboratoriossamme on uuden kehittämistä yhdessä tutkijoiden kanssa. Laboratoriojärjestelmät kootaan mahdollisuuksien mukaan markkinoilta löytyvistä osista, joiden hankkiminen kuuluu nyt palkattavan henkilön tehtäviin. Lisäksi tehtävän vastuisiin kuuluu avustaminen muissa hankinnoissa ja lisäksi tehtävänkuvaan kuuluu pienimuotoista rakentamista. Esimerkiksi seuraavat tehtävät ovat tarpeen lähitulevaisuudessa:

  • Akkujärjestelmän rakentaminen 400 V:n pienjännitetasolla
  • Laboratorion mittausjärjestelmän ja kytkentäjärjestelmän suunnittelu ja hankinta
  • Mittaus- ja tiedonkeruujärjestelmän rakentaminen
  • Mittausten ja paikallisautomaation liittäminen SCADA:aan yms. Järjestelmään
  • Osien ja ohjelmistojen hankkiminen näihin järjestelmiin

Tehtävät edellyttävät pääsääntöisesti työskentelyä Hervannan kampuksella.

Työtehtävissä pääset toteuttamaan monipuolisesti kiinnostavia uusia asioita, joista osa voi edetä laajaan käyttöön sähköjärjestelmissä. Pääset myös suunnittelemaan ja toteuttamaan käytännössä laaja-alaisesti digitaalista energiajärjestelmää yhdessä alan johtavien asiantuntijoiden kanssa. Tehtävänimike tulee olemaan laboratoriokoordinaattori.


Työyhteisö

Tehtävä sijoittuu Informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnassaSähkötekniikan yksikköön, joka on noin 150 työntekijän, 16 professorin ja 7 tenure track –professorin asiantuntijakeskittymä. Tutkinto-ohjelmista valmistuu vuosittain noin 100 diplomi-insinööriä ja 10–15 tekniikan tohtoria. Opetuksemme ja tutkimuksemme pohjautuvat syvälliseen ymmärrykseen sähköisistä ja elektromagneettisista ilmiöistä ja niiden mallintamisesta ja sovelluksista. Teemme laajasti yhteistyötä erilaisten teollisten toimijoiden kanssa, ja olemme aktiivisesti läsnä kansainvälisessä tiedeyhteisössä. Yksikkö tarjoaa myös erinomaisen tutkimusinfrastruktuurin mm. hyvin varustellut laboratoriot. 

Keskeisimmät laajat osaamisalueemme ovat: 

  • elektroniikka ja sulautetut järjestelmät
  • langaton tietoliikenne ja tietoliikenneverkot
  • radiopaikannus ja radiosensorointi
  • sähköenergiatekniikka ja Smart Grids
  • tehoelektroniikka ja sähkömekaniikka

Yksikkömme on rakentamassa yhteiskunnan sähköistymisen digitaalista laboratorioinfrastruktuuria (Digital electrification infrastructure, DELI). Infrastruktuuri koostuu kolmesta keskeisestä elementistä: järjestelmistä, digitaalisista ratkaisuista ja datasta. Järjestelmät muodostuvat sähköistettävistä alueista, kuten mobiileista työkoneista ja energiayhteisöistä, ja niiden säätö- ja hallintajärjestelmistä. Digitaaliset ratkaisut sisältävät tutkimusinfrastruktuurin sensorit, mittalaitteet, kommunikaatio- ja tiedonvaihtojärjestelmät, joita tarvitaan järjestelmien monitorointiin, säätöön ja optimointiin kokonaisuutena. Infrastruktuurin rakentamista rahoittavat Suomen Akatemia ja Tampereen Yliopisto. Laboratoriokoordinaattori tulee työskentelemään kyseisen infrastruktuurin toteuttavassa DELI-projektissa.


Edellytykset

Edellytämme sinulta AMK- tai kandidaatin tutkintoa soveltuvalta alalta erityisesti sähkövoimatekniikan osaamista. Voit hakea tehtävää, vaikka sinulla ei olisi vaadittavaa tutkintoa hakuajan päättymiseen mennessä. Vaadittava tutkinto tulee olla kuitenkin suoritettuna viimeistään 1.9.2024 mennessä.

Tehtävässä tarvitaan myös kiinnostusta laboratorioympäristön kehittämiseen sekä yksittäisten komponenttien tasolla että niiden integroimiseksi mielekkääksi kokonaisuudeksi. Tehtävässä tarvitaan osaamista laitteiden ja suunnittelutyön hankinnasta. Hyvä suomen ja englannin kielen taito on välttämätön. Kyky itsenäiseen tekemiseen, sinnikkyys sekä halu saada valmista aikaiseksi ovat myös tärkeitä.

Arvostamme osaamista sähkönjakelu- ja energia-automaation digitalisaatiosta, kykyä toimia usean tutkimusryhmän tiimissä ja osana projektia. Aivan kaikkea tarpeellista ei tarvitse eikä voikaan osata tehtävässä aloittaessaan. Siksi on tärkeää, että valittavalla henkilöllä on halua oppia uusia asioita tarpeen mukaan.

Tampereen yliopisto on ainutlaatuinen, monialainen ja rohkeasti tulevaisuuteen katsova, kehittyvä yhteisö. Meille tärkeitä arvoja ovat avoimuus, kriittisyys, moninaisuus, oppijalähtöisyys, rohkeus, sivistys ja vastuullisuus. Toivommekin, että voit osaltasi sitoutua näihin arvoihin ja edistät niiden mukaista toimintaa omassa tehtävässäsi.


Tarjoamme

Kyseessä on määräaikainen, kokoaikainen työsuhde, joka alkaa mahdollisimman pian ja kestää projektin loppuun saakka 31.12.2025.

Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen yleisen työehtosopimuksen muun asiantuntija- ja tukihenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Koordinaattorin tehtävä sijoittuu vaativuustasoille MV7-MV8. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Tehtävän palkkataso on n. 2800-3200 EUR kokemuksesta ja osaamisesta riippuen.

Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä aktiivisessa ja innovatiivisessa työyhteisössä. Henkilöstöetuihimme kuuluu muun muassa joustavat työskentelymahdollisuudet, hyvät etätyömahdollisuudet, modernit työ- ja opetustilat sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Lue lisää työskentelystä Tampereen yliopistossa.

Kahden suuren järven välissä sijaitseva Tampere on Suomen toiseksi suurin kaupunkialue ja Pohjoismaiden suurin sisämaa kaupunki. Luonto on lähellä kaikkialla Tampereella ja tämä yhdessä vahvan teollisuusperinteen ja aktiivisen kulttuurielämän kanssa tekevät Tampereesta ainutlaatuisen elinympäristön elää ja työskennellä. Lisätietoja Tampereesta löytyy sivustolta visittampere.fi.


Hakuohjeet

Jätä hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta).

Liitä hakemukseesi:

  • CV
  • Hakemuskirje, jossa kuvataan mitä tehtävän kannalta olennaisia järjestelmiä olet ollut suunnittelemassa ja/tai rakentamassa ja miten osaamisesi sopii tähän tehtävään (max. 1 sivua)
  • Tutkintotodistus + opintorekisteriote
    • Voit hakea tehtävää, vaikka sinulla ei olisi vaadittavaa tutkintoa hakuajan päättymiseen mennessä. Vaadittava tutkinto tulee olla kuitenkin suoritettuna viimeistään 1.9.2024 mennessä.

Hakuaika tehtävään päättyy 14.8.2024 klo 23:59.


Lisätietoja tehtävästä antaa

Hakuaika alkaa: 26.06.2024 15:00Hakuaika päättyy: 14.08.2024 23:59

Jaa ilmoitus