Teatteritaiteen yliopistonlehtori (Näyttelijäntaide)

Kuva: Jonne Renvall / Tampereen yliopisto


Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi


Etsimme nyt teatteritaiteen yliopistonlehtoria (näyttelijäntaide) osa-aikaiseen (50 %) ja toistaiseksi voimassa olevaan tehtävään alkaen 1.1.2025 tai sopimuksen mukaan.

Tehtävä sijoittuu teatteritaiteen tutkinto-ohjelmaan (Näty), joka on osa informaatioteknologian ja viestinnän tiedekunnassa sijaitsevaa viestintätieteiden yksikköä. Teatteritaiteen tutkinto-ohjelmassa järjestetään näyttelijäntaiteen monialaista koulutusta kandidaatti- ja maisteritasoilla. Lisäksi tutkinto-ohjelmassa tehdään esiintymiseen ja näyttelijäntaiteeseen liittyvää jatkokoulutusta ja niitä koskevaa tutkimusta.

Teatteritaiteen tutkinto-ohjelman opetuksessa taiteellinen, ammatillinen ja yhteiskunnallinen näkökulma kohtaavat. Opetus perustuu taiteelliseen tutkimukseen, jonka painoalueet ovat näyttelijäntaide ja esiintyminen sekä niiden alati muuttuvat toimintaympäristöt. Opetuksessa harjoitellaan käytännössä näyttelijäntaiteen eri ilmaisualueita, muotoja ja tekniikkoja ja tarkastellaan näitä erilaisissa historiallisissa, kulttuurisissa ja filosofisissa viitekehyksissä. Lisäksi opetuksessa tehdään esityksiä. Opetuksessa huomioidaan taiteilijalle tulevaisuudessa asettuvat vaatimukset ja rakennetaan opiskelijalle perustaa jatkuvaan itsensä kehittämiseen.


Tehtävänkuvaus

Yliopistonlehtorin tehtävänä on opettaa näyttelijäntaidetta laaja-alaisesti teatteritaiteen tutkinto-ohjelmassa kandidaatti- ja maisteritasoilla. Tehtävä on opetuspainotteinen.

Lisäksi tehtäviin kuuluu: 

  • teatteritaiteen koulutuksen ja opetuksen suunnitteleminen ja kehittäminen yhteistyössä muun henkilöstön kanssa,
  • opinnäytteiden ohjaaminen ja tarkastaminen molemmilla tutkintotasoilla,
  • opiskelijavalintaan osallistuminen,
  • opetussuunnitelmaan sisältyviin taiteellisiin projekteihin osallistuminen,
  • opintojen ohjaus,
  • oman alansa taiteen ja/tai tutkimuksen seuraaminen,
  • tutkinto-ohjelmassa harjoitettavan taiteellisen toiminnan ja tutkimuksen suunnittelu ja kehittäminen,
  • tutkinto-ohjelman yliopiston muiden tutkinto-ohjelmien sekä alan muiden kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa tehtävän yhteistyön edistäminen,
  • jatkuvan oppimisen hankkeiden suunnittelu ja toteutus.


Edellytykset

Yliopistonlehtorin tehtävään valittavalta edellytetään

  • ylempää korkeakoulututkintoa teatteritaiteen alalta,
  • taiteellista pätevyyttä ja käytännön perehtyneisyyttä teatteriin näyttelijänä. Taiteellinen pätevyys muodostuu taiteellisista ansioista, koulutuksesta ja työkokemuksesta. Eduksi katsotaan opetusalaan liittyvä erityisosaaminen tai -tekniikka,
  • taiteenalansa hyvää opetustaitoa,
  • erinomaisia yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja,
  • erinomaista suomen ja hyvää englannin kielen taitoa. 

Tehtävää täytettäessä otetaan huomioon hakijan taiteelliset ja opetusansiot sekä työkokemus teatterissa ja muissa esiintyvien taiteiden toimintaympäristöissä. Yliopistopedagogiset opinnot tai muut pedagogiset ansiot ja opetuskokemus otetaan huomioon yliopistonlehtoria valittaessa. Kansainvälisen teatterikentän tuntemus katsotaan eduksi.


Tarjoamme

Tarjoamme tehtävään valittavalle henkilölle toistaiseksi voimassa olevan työsuhteen taiteellisesti ja pedagogisesti kunnianhimoisessa yhteisössämme. Tehtävä tarjoaa mahdollisuuden päästä työskentelemään Nätyn inspiroivassa ja kannustavassa työyhteisössä: osallistua lahjakkaiden ja motivoituneiden opiskelijoiden koulutukseen, näyttelijäntaiteen kehittämiseen yliopistokontekstissa sekä oman taiteellisen tai tutkimustoiminnan harjoittamiseen osana Tampereen ylipiston muodostamaa monialaista toimintaympäristöä. Tampereen yliopisto tarjoaa opetus- ja tutkimushenkilökunnalle hyvät mahdollisuudet ammatilliseen kehittymiseen muun muassa pedagogisen kouluttautumisen sekä erilaisten henkilöstölle suunnattujen verkostojen ja tapahtumien kautta. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. 

Tehtävä on toistaiseksi voimassa oleva ja osa-aikainen (50 %). Tehtävän palkkaus määräytyy yliopiston palkkausjärjestelmän mukaisesti ja tyypillinen 100 % työajalla olevan Yliopistonlehtorin aloituspalkka tehtävässä on 4400 - 5000 euroa. Tässä 50 % osa-aikaisessa työsuhteessa tyypillinen aloituspalkka on siis 2200 - 2500 euroa. Palkka voi olla myös korkeampi riippuen valittavan henkilön kokemuksesta ja suoriutumisesta.

Henkilöstöetuihimme kuuluu mm. joustavat työskentelymahdollisuudet, edulliset kampusravintolat sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Lue lisää työskentelystä meillä (www.tuni.fi/toihin)


Hakuohjeet

Jätä hakemus tehtävään oheisen linkin kautta 23.9.2024 klo 23:59 mennessä. Hakemukseen liitetään seuraavat tiedostot pdf-muodossa suomeksi:

  • lyhyt hakukirje, josta ilmenevät mm. hakijan akateemiset ansiot ja työkokemus sekä kuvaus siitä, miten hakija soveltaisi osaamistaan tehtävässä (max. 2 sivua),
  • CV,
  • taiteellinen portfolio, jossa luettelo viidestä (5) tehtävän näkökulmasta merkittävästä taiteellisesta julkaisusta (esim. esitys) sekä linkki kahteen (2) viiden vuoden sisällä tehtyyn taiteelliseen työhön,
  • opetusportfolio (Tampereen yliopiston ohjeistuksen mukainen), 
  • tutkintotodistuskopiot.

Hakuprosessiimme kuuluvat jatkoon valittujen henkilöiden osalta henkilökohtaiset haastattelut ja opetusosaamisen arviointi, joka sisältää opetusnäytteen.  Voit lukea lisää siitä, miten arvioimme opetusosaamista, täältä. 


Lisätietoja:

Professori Pauliina Hulkko, pauliina.hulkko@tuni.fi, puh. +358 50 318 7123

Hakuaika alkaa: 26.08.2024 16:00Hakuaika päättyy: 23.09.2024 23:59

Jaa ilmoitus