Yliopisto-opettaja, ympäristö- ja energiatekniikka

A person smiling with a group of people 
Description automatically generated

Tampereen yliopisto ja Tampereen ammattikorkeakoulu muodostavat yhdessä Suomen toiseksi suurimman monitieteisen, innostavan ja vaikuttavan tutkimus- ja oppimisyhteisön. Korkeakouluyhteisömme osaamiskärjet ovat tekniikka, terveys ja yhteiskunta. Lue lisää: www.tuni.fi 

Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnan materiaalitieteen ja ympäristötekniikan yksikössä on avoinna yliopisto-opettajan tehtävä. Tiedekunnan toiminta pohjaa tekniikkaan ja luonnontieteisiin ja niitä soveltaviin tieteen ja tekniikan aloihin. Tiedekunta kouluttaa tekniikan kandidaatteja, diplomi-insinöörejä sekä tekniikan ja filosofian tohtoreita. Tiedekunnan rooli Tampereen yliopiston tutkimuksen kärjessä on merkittävä. Tiedekunnassa tehdään kokeellista, teoreettista ja laskennallista tutkimusta. Työ sisältää perus- ja soveltavaa tutkimusta sekä teknistä kehitystyötä, joka perustuu luonnontieteelliseen osaamiseen. 

Tiedekunnassa on nyt haettavana ympäristö- ja energiatekniikan yliopisto-opettajan tehtävä. Tehtävässä annettava opetus painottuu ympäristö-, energia- ja biotekniikan hakukohteen tutkinto-ohjelmaan. 

Tiedekunnan Bio- ja kiertotalouden ryhmä vastaa suurimmasta osasta ympäristö- ja energiatekniikan opetusta. Opintotarjonta on laaja kattaen kandidaatintutkintovaiheessa esimerkiksi ympäristö- ja energiatekniikan sekä kestävän kehityksen perusteet, ilmansuojelun ja prosessi- ja ympäristömittaukset. Valmistuneet sijoittuvat monipuolisesti alan tehtäviin konsulttitoimistoihin, teollisuuteen, kuntiin sekä tutkimuslaitoksiin.  

Tehtävänkuvaus 
 
Tehtävä sijoittuu ympäristö-, energia- ja biotekniikan koulutuksen monipuoliseen kokonaisuuteen. Opetus kohdistuu ympäristö- ja energiatekniikkaan, erityisesti kandidaatintutkintovaiheen ympäristö- ja energiatekniikan rajapinnassa oleville opintojaksoille. Näillä opintojaksoilla opetetaan mm. tekniikan roolia kestävän kehityksen haasteiden ratkaisemisessa, energiajärjestelmien toiminnan perusteita ja systeemitason ajattelua. Lisäksi tarkastellaan päästöjen syntymistä eri prosesseissa, niiden vaikutuksia ympäristöön ja niiden hallintaa tekniikan keinoin. Tehtävän tavoitteena on täydentää ja vahvistaa nykyistä opetuksen profiiliamme.   Yliopisto-opettaja tulee opettamaan dynaamisella Hervannan kampuksella. Käytössä on nykyaikaiset opetus- ja tutkimusympäristöt. Työntekijöitä kannustetaan aktiiviseen osaamisen kehittämiseen ja sitä tuetaan esimerkiksi työnantajan tarjoamien yliopistopedagogisten koulutusten muodossa.  

Nyt valittavan yliopisto-opettajan pääasiallinen työ pitää sisällään ympäristö- ja energiatekniikan opetusta tekniikan alan opiskelijoille. Opetus sisältää tyypillisesti luennointia, laskuharjoitusten ohjaamista, pienryhmäopetusta, flipped-class-room opetusta, digitaalisten menetelmien käyttöä, sekä kandidaatin ja maisterin tutkintojen opinnäytetöiden ohjausta. Lisäksi tehtäviin kuuluu osallistuminen opetuksen hallinnointi- ja kehittämistoimiin. Opetuksen kehittämisessä pyritään huomioimaan muuttuvan yhteiskunnan tarpeet, esimerkiksi tekoälyn tuomat mahdollisuudet. Vaikka tehtävä on selkeästi opetuspainotteinen, yliopisto-opettajan työnkuvaan voi sisältyä myös väitöskirjaopintoja ja tutkimukseen osallistumista. 

Edellytykset 

Yliopisto-opettajan tehtävässä edellytetään: 

  • soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa 

  • opetuskokemusta ympäristö- ja/tai energiatekniikasta tai soveltuvalta alalta  

  • kykyä ohjata opinnäytetöitä 

Tehtävä sisältää opetusta ja hallinnollisia tehtäviä, joista suoriutumisessa sujuva suomen kielen taito on edellytys. Lisäksi tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää hyvää englannin kielen taitoa. Tehtävää täytettäessä arvostetaan laajaa tehtäväalueen osaamista, pedagogisia ansioita, kokemusta opetuksen kehittämisestä sekä taitoa tuottaa opetusmateriaalia ja opettaa monipuolisesti. Tehtävässä menestyminen edellyttää lisäksi hyviä organisointi- ja yhteistyötaitoja, oma-aloitteisuutta sekä motivaatiota kehittää opetusta.   

 Tarjoamme 

Tarjoamme vakituisen työsuhteen. Työ alkaa 1.1.2025 tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä sovelletaan työsopimuslain mukaista kuuden kuukauden koeaikaa.
 Tehtävän palkkaus määräytyy yliopistojen opetus- ja tutkimushenkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti. Yliopisto-opettajan tehtävän vaativuustaso on 5-6. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen työstä suoriutumiseen perustuvaa palkanosaa. Tyypillinen aloituspalkka tehtävässä on noin 3800–4500 euroa/kk.
Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä aktiivisessa ja innovatiivisessa työyhteisössä. Henkilöstöetuihimme kuuluvat mm. työterveyspalvelut, joustavat työskentelymahdollisuudet, edulliset kampusravintolat kaikilla kampuksilla sekä henkilöstön kulttuuri- ja liikuntaharrastusten tukeminen. Lue lisää työskentelystä meillä: www.tuni.fi/toihin 

 Hakuohjeet 

Jätäthän hakemuksesi yliopiston sähköisellä hakulomakkeella (linkki löytyy tämän ilmoituksen alta). Hakuaika tehtävään päättyy maanantaina 7.10.2024 klo 23.59. 

 Liitä hakemukseesi seuraavat dokumentit pdf-muodossa:  

Pyrimme olemaan yhteydessä hakijoihin noin kahden viikon kuluessa hakuajan päättymisen jälkeen. Jatkoon päässeiden hakijoiden osalta tehtäväntäyttöprosessiin kuuluu henkilökohtaisen haastattelun lisäksi mahdollisesti soveltuvuusarviointi, sekä opetustaidon arviointi.   

 Lisätietoja tehtävästä: 
 Apulaisprofessori Marika Kokko, marika.kokko(at)tuni.fi, p. 050 4478 751. 

Rekrytointiprosessista: HR-asiantuntijat Ilona Pekuri, ilona.pekuri(at)tuni.fi ja Titta Syväoja, titta.syvaoja(at)tuni.fi. 

Application period starts: 2024-09-09 14:30Application period ends: 2024-10-07 23:59

Share